اخبار

ارز دیجیتال

Digital currency:

ارز دیجیتال شکلی از ارز است که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس است. به آن پول دیجیتال، پول الکترونیک، ارز الکترونیکی یا سایبرنقد نیز می گویند. ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که فقط با رایانه یا تلفن همراه قابل دسترسی هستند، زیرا فقط به صورت الکترونیکی وجود دارند. ارزهای دیجیتال معمولی نیازی به واسطه ندارند و اغلب ارزان ترین روش برای معامله ارز هستن. تراکنش های مربوط به ارزهای دیجیتال با استفاده از رایانه یا کیف پول الکترونیکی متصل به اینترنت یا شبکه های تعیین شده انجام می شود.

ارز متمرکز یا غیرمتمرکز:

ارزهای دیجیتال می توانند متمرکز یا غیرمتمرکز باشند. ارز فیات که به شکل فیزیکی وجود دارد، یک سیستم متمرکز تولید و توزیع توسط بانک مرکزی و سازمان‌های دولتی است. ارزهای دیجیتال برجسته مانند بیت کوین و اتریوم ، نمونه هایی از سیستم های ارز دیجیتال غیرمتمرکز هستند. ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال به این معنی است که هیچ نهاد، گروه یا سازمانی آن‌ها را کنترل نمی‌کند.

ارز فیات:

ارز فیات یا پول بی‌پشتوانه مانند دلار آمریکا، در واقع یک پول قانونی است که ارزش خود را از دولت صادرکننده‌ اش می‌گیرد و برخلاف پول کالایی، ارزش آن به یک کالای فیزیکی بستگی ندارد. فیات از واژه لاتین به همین نام و به معنی «بگذارید انجام شود» گرفته شده‌ است. دولتی که پول فیات را چاپ می‌کند، عامل تعیین‌کننده در ارزش آن است و در حال حاضر بسیاری از کشورها از سیستم ارز فیات برای خرید کالا، خدمات، سرمایه‌گذاری و سپرده‌گذاری استفاده می‌کنند. این سیستم پولی در واقع جایگزین استاندارد طلا و پول کالایی شده است.

در واقع پول فیات (Fiat Currency) به واحد پولی گفته می شود که دولت‌ها آن را منتشر می‌کنند اما پشتوانه فیزیکی (مانند طلا، نقره) ندارد. ارزش این نوع پول به‌جای آنکه وابسته به ارزش ذاتی دارایی‌هایی دیگر به‌عنوان پشتوانه باشد، ناشی از ارتباط بین میزان عرضه و تقاضا است.

ارز دیجیتال

انواع ارز دیجیتال:

ارز دیجیتال یک اصطلاح فراگیر است که می تواند برای توصیف انواع مختلف ارزهای موجود در حوزه الکترونیکی استفاده شود. به طور کلی، سه نوع مختلف ارز وجود دارد:

 

1. ارزهای رمزنگاری شده

کریپتوکارنسی ها ارزهای دیجیتالی هستند که از رمزنگاری برای ایمن سازی و تایید تراکنش ها در یک شبکه استفاده می کنند. همچنین از رمزنگاری برای مدیریت و کنترل ایجاد چنین ارزهایی استفاده می شود. بیت کوین و اتریوم نمونه هایی از ارزهای دیجیتال هستند. ارزهای رمزنگاری شده، ارزهای مجازی در نظر گرفته می شوند زیرا مقرراتی ندارند و فقط به صورت دیجیتالی وجود دارند.

2. ارزهای مجازی

ارزهای مجازی، ارزهای دیجیتال غیرقانونی هستند که توسط توسعه دهندگان یا یک سازمان موسس متشکل از سهامداران مختلف درگیر در فرآیند کنترل می شوند. ارزهای مجازی را نیز می توان به صورت الگوریتمی توسط یک پروتکل شبکه تعریف شده کنترل کرد. نمونه ای از ارز مجازی یک توکن شبکه بازی است که اقتصاد آن توسط توسعه دهندگان تعریف و کنترل می شود.

3. ارزهای دیجیتال بانک مرکزی

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) ارزهای دیجیتالی تنظیم شده ای هستند که توسط بانک مرکزی یک کشور صادر می شوند. یک CBDC می تواند مکمل یا جایگزینی برای ارز سنتی فیات باشد. برخلاف ارز فیات که به دو صورت فیزیکی و دیجیتالی وجود دارد، یک CBDC صرفا به شکل دیجیتالی وجود دارد. انگلستان، سوئد و اروگوئه چند کشوری هستند که در حال بررسی برنامه هایی برای راه اندازی نسخه دیجیتالی ارزهای فیات بومی خود هستند.

ارزهای دیجیتالی می توانند از نظر ارزش متغیر باشند:

ارزهای دیجیتالی که برای تجارت استفاده می شوند می توانند نوسانات قیمتی وحشیانه ای داشته باشند. به عنوان مثال، ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال منجر به انبوهی از ارزهای دیجیتال با سرمایه ضعیف شده است که قیمت‌های آن‌ها بر اساس هوس سرمایه‌گذاران مستعد تغییرات ناگهانی می کند.

نمونه های ارزهای دیجیتال:

هزاران ارز دیجیتال وجود دارد. برخی از شناخته شده ترین عبارتند از:

بیت کوین:

بیت کوین که در سال 2009 تأسیس شد، اولین ارز رمزنگاری شده بود و هنوز هم رایج ترین ارز دیجیتالی است. این ارز توسط ساتوشی ناکاموتو ساخته شده است – به طور گسترده اعتقاد بر این است که نام مستعار یک فرد یا گروهی از افراد است که هویت دقیق آنها ناشناخته باقی مانده است.

اتریوم:

اتریوم که در سال 2015 توسعه یافت، یک پلتفرم بلاک چین با ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر (ETH) یا اتریوم است. پس از بیت کوین محبوب ترین ارز دیجیتال است.

لایت کوین:

این ارز بیشترین شباهت را به بیت کوین دارد، اما برای توسعه نوآوری‌های جدید، از جمله پرداخت‌ها و فرآیندهای سریع‌تر برای امکان تراکنش‌های بیشتر، با سرعت بیشتری حرکت کرده است.

رمزارزهای غیر بیت کوینی در مجموع به عنوان “آلت کوین” شناخته می شوند تا آنها را از ارزهای اصلی متمایز کنند.

Digital currency

چگونه ارز دیجیتال بخریم:

ممکن است از خود بپرسید که چگونه ارز دیجیتال را با خیال راحت بخرید. معمولاً سه مرحله وجود دارد:

مرحله 1: انتخاب یک پلت فرم

اولین قدم این است که تصمیم بگیرید از کدام پلتفرم استفاده کنید. به طور کلی، می توانید بین یک کارگزار سنتی یا صرافی اختصاصی ارز دیجیتال یکی را انتخاب کنید:

دلالان سنتی: این افراد کارگزاران آنلاینی هستند که راه هایی را برای خرید و فروش ارز دیجیتال و همچنین سایر دارایی های مالی مانند سهام، اوراق قرضه و ETF ارائه می دهند. این پلتفرم‌ها تمایل دارند هزینه‌های معاملاتی کمتری داشته باشند اما ویژگی‌های رمزنگاری کمتری را ارائه دهند. صرافی‌های ارزهای دیجیتال زیادی برای انتخاب وجود دارد که هر کدام ارزهای دیجیتال متفاوت، ذخیره‌سازی کیف پول، گزینه‌های حساب با بهره و غیره را ارائه می‌دهند. بسیاری از صرافی ها هزینه های مبتنی بر دارایی را دریافت می کنند.
هنگام مقایسه پلتفرم‌های مختلف، ارزهای دیجیتال پیشنهادی، هزینه‌هایی که دریافت می‌کنند، ویژگی‌های امنیتی، گزینه‌های ذخیره‌سازی و برداشت و هر گونه منابع آموزشی را در نظر بگیرید.

مرحله 2: تامین مالی حساب خود

هنگامی که پلتفرم خود را انتخاب کردید، گام بعدی این است که حساب خود را تامین مالی کنید تا بتوانید تجارت را شروع کنید. اکثر صرافی‌های رمزنگاری به کاربران اجازه می‌دهند تا با استفاده از ارزهای فیات (یعنی صادر شده توسط دولت) مانند دلار آمریکا، پوند انگلیس یا یورو با استفاده از کارت‌های نقدی یا اعتباری خود، کریپتو خریداری کنند، اگرچه این میزان بر اساس پلتفرم متفاوت است.

خرید کریپتو با کارت های اعتباری ریسکی در نظر گرفته می شود و برخی صرافی ها از آن پشتیبانی نمی کنند. برخی از شرکت های کارت اعتباری تراکنش های رمزنگاری را نیز مجاز نمی دانند. این به این دلیل است که ارزهای رمزنگاری شده بسیار نوسان هستند و توصیه نمی‌شود که برای دارایی‌های خاص ریسک بدهی، یا پرداخت بالقوه کارمزد تراکنش‌های کارت اعتباری بالا را بپذیرید.

برخی از پلتفرم‌ها انتقالات ACH و انتقال سیمی را نیز می‌پذیرند. روش های پرداخت پذیرفته شده و زمان صرف شده برای واریز یا برداشت در هر پلت فرم متفاوت است. به همین ترتیب، زمان صرف شده برای تسویه سپرده ها بر اساس روش پرداخت متفاوت است. فاکتور مهمی که باید در نظر گرفت هزینه هاست. اینها شامل کارمزدهای احتمالی تراکنش سپرده و برداشت به اضافه کارمزدهای معاملاتی است. کارمزدها بسته به روش پرداخت و پلتفرم متفاوت خواهد بود، که در ابتدا قابل تحقیق است.

مرحله 3: ثبت سفارش

می توانید از طریق وب سایت یا پلتفرم موبایلی کارگزار یا صرافی خود سفارش دهید. اگر قصد خرید ارزهای دیجیتال را دارید، می‌توانید با انتخاب «خرید»، انتخاب نوع سفارش، وارد کردن مقدار ارزهای دیجیتالی که می‌خواهید بخرید و تأیید سفارش، این کار را انجام دهید. همین روند برای سفارشات “فروش” نیز اعمال می شود.

کسب درامد از اینترنت
نحوه ذخیره ارز دیجیتال:

هنگامی که ارز دیجیتال را خریداری کردید، باید آن را با خیال راحت ذخیره کنید تا از هک یا سرقت محافظت کنید. معمولاً ارزهای دیجیتال در کیف پول‌های رمزنگاری شده ذخیره می‌شوند که دستگاه‌های فیزیکی یا نرم‌افزار آنلاینی هستند که برای ذخیره کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال شما به‌طور امن استفاده می‌شوند. برخی از صرافی‌ها خدمات کیف پول ارائه می‌کنند و ذخیره‌سازی مستقیم از طریق پلتفرم را برای شما آسان می‌کنند. با این حال، همه صرافی ها یا کارگزاران به طور خودکار خدمات کیف پول را برای شما ارائه نمی دهند.

ارائه دهندگان کیف پول مختلفی برای انتخاب وجود دارد. اصطلاحات “کیف پول داغ” و “کیف پول سرد” استفاده می شود:

ذخیره سازی کیف پول داغ: “کیف پول های داغ” به ذخیره سازی رمزنگاری اطلاق می شود که از نرم افزار آنلاین برای محافظت از کلیدهای خصوصی دارایی های شما استفاده می کند.
ذخیره سازی کیف پول سرد: برخلاف کیف پول های داغ، کیف پول های سرد (که به عنوان کیف پول های سخت افزاری نیز شناخته می شوند) برای ذخیره ایمن کلیدهای خصوصی شما به دستگاه های الکترونیکی آفلاین متکی هستند.
به طور معمول، کیف پول های سرد معمولاً کارمزد دریافت می کنند، در حالی که کیف پول های گرم این گونه نیست.

کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال:

متأسفانه جرایم ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. کلاهبرداری های ارزهای دیجیتال عبارتند از:

وب‌سایت‌های جعلی: سایت‌های جعلی که دارای توصیفات جعلی و اصطلاحات تخصصی رمزنگاری هستند که بازدهی عظیم و تضمین‌شده را نوید می‌دهند، به شرطی که سرمایه‌گذاری را ادامه دهید.

طرح‌های مجازی پونزی: مجرمان ارزهای دیجیتال فرصت‌های موجود را برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال ترویج می‌کنند و با پرداخت پول سرمایه‌گذاران قدیمی با پول سرمایه‌گذاران جدید، توهم بازدهی کلان را ایجاد می‌کنند. یکی از عملیات کلاهبرداری، شبکه BitClub، بیش از 700 میلیون دلار جمع آوری کرد قبل از اینکه عاملان آن در دسامبر 2019 کیفرخواست صادر شوند.

تاییدیه های “سلبریتی”:  کلاهبرداران به صورت آنلاین به عنوان میلیاردرها یا نام های معروف ظاهر می شوند که قول می دهند سرمایه گذاری شما در یک ارز مجازی را چند برابر کنند اما در عوض آنچه را که ارسال می کنید می دزدند. همچنین ممکن است از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان یا اتاق‌های چت برای شروع شایعاتی مبنی بر اینکه یک تاجر معروف از یک ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند، استفاده کنند. زمانی که آنها سرمایه گذاران را تشویق به خرید کردند و قیمت را بالا بردند، کلاهبرداران سهام خود را می فروشند و ارزش ارز کاهش می یابد.

کلاه برداری ارزهای دیجیتال
بعد از بررسی همه این موارد به این سوال میرسیم که آیا ارز دیجیتال امن است؟

ارزهای دیجیتال معمولاً با استفاده از فناوری بلاک چین ساخته می شوند. بلاک چین نحوه ثبت تراکنش‌ها در «بلوک‌ها» و تعیین زمان را توضیح می‌دهد. این یک فرآیند نسبتاً پیچیده و فنی است، اما نتیجه آن یک دفتر کل دیجیتال از تراکنش‌های ارزهای دیجیتال است که دستکاری آن برای هکرها سخت است. علاوه بر این، تراکنش ها نیاز به یک فرآیند احراز هویت دو مرحله ای دارند. به عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که یک نام کاربری و رمز عبور برای شروع یک تراکنش وارد کنید. سپس، ممکن است مجبور شوید یک کد احراز هویت ارسال شده از طریق متن به تلفن همراه شخصی خود را وارد کنید.

برای نوسانات آماده شوید:

بازار ارزهای دیجیتال بسیار پر نوسان است، بنابراین برای فراز و نشیب آماده باشید. شاهد نوسانات چشمگیر قیمت ها خواهید بود. اگر سبد سرمایه گذاری یا رفاه ذهنی شما نمی تواند این کار را انجام دهد، ممکن است ارز دیجیتال انتخاب عاقلانه ای برای شما نباشد.

چگونه ارزهای دیجیتال را بخریم یا بفروشیم؟

ارزهای دیجیتال را می‌توان از طریق صرافی‌های آنلاین داخلی خریداری کرد و یا به فروش رساند. برای این کار نیاز به گذراندن عملیات احراز هویت دارید.

نظر شما چیست؟؟؟
0
شما از کدام سایت ها برای خرید و فروش استفاده می کنید؟x

ارز دیجیتال

بازگشت به لیست
5 1 رای
امتیازدهی به محتوا
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها