اخبار, حافظه, کارت حافظه, کارت حافظه

کارت حافظه SDHC و SDXC

مقایسه کارت حافظه SDHC با SDXC

SDHC و SDXC انواع مختلف کارت‌های حافظه SD هستند که بر اساس استانداردهای انجمن SD ساخته می‌شوند. به دلیل نیاز روزافزون کاربران به فضای بیشتر جهت ذخیره سازی اطلاعات، کارتهای SD نیز با ظرفیت های بیشتری ساخته شدند (SDHC مخفف SD High Capacity و SDXC مخفف SD Extended Capacity میباشد). در این پست نیکتال قصد داریم به اختصار به مقایسه کارت حافظه SDHC با SDXC بپردازیم. با ما همراه باشید.

در حال حاضر کارتهای SDHC در ظرفیت هایی بین 4GB تا 32GB و کارتهای SDXC با ظرفیت های بیش از 32GB تولید می‌گردند با این حال، از لحاظ تئوری امکان تولید کارت‌های SDXC تا ظرفیت 2TB وجود دارد. در کارت SDXC برای سازماندهی فضای بزرگ اطلاعات از سیستم فایل exFAT استفاده می‌شود و دستگاه‌ها و کارت‌های SDXC علاوه بر اینترفیس UHS که در SD و SDHC استفاده شده است، از استاندارد UHS-I و UHS-II نیز پشتیبانی می‌کنند که در زمان تبادل داده سرعتی معادل 104MB/S و 312MB/S را از خود به نمایش می‌گذارد.

کمی نظریه در مورد SDHC و SDXC

هر دو کارت حافظه و SDHC و SDXC متعلق به کلاس کارتها هستند SD نشان دادن حداقل سرعت نوشتن به رسانه ها. نام SD مخفف Secure Digital Card است. این یک قالب خاص برای کارتهای حافظه برای دستگاه های قابل حمل را نشان می دهد. کارتهای SD ، مانند microSD ، بر اساس طبقه بندی قرار می گیرند. و هر نسل سرعت آن را نشان می دهد. کارت حافظه SDHC نسل سوم است ؛ و مطابق با استاندارد SDA 2.0 است. SDHC در دستگاه های تلفن همراه استفاده می شود.
کارت حافظه SDXC نسل چهارم به حساب می آید ، با استاندارد های SDA 3.0 و SDA 4.0 مطابقت دارد.

هر دوی این کارت ها محصول کارت حافظه اصلی SD هستند ؛ آنها دقیقاً از نظر شکل و ظاهر یکسان هستند. به همین دلیل است که برای کاربران عادی درک آن دشوار است. علاوه بر این ، آنها کاربردهای یکسانی دارند. معیار کلی دیگر در حقیقت مفهوم “کلاس” است که سرعت نگارش داده ها به درایو فلش را مشخص می کند. شماره کلاس حداقل سرعت نوشتن داده به کارت حافظه است. به عنوان مثال: اگر کلاس 4 باشد ، سرعت آن حداقل 4 مگابایت در ثانیه را نشان می دهد.

پشتیبانی از کارت‌ها

شرکت‌های تولید کننده دستگاه‌هایی که از کارت‌های SD پشتیبانی می‌کنند معمولا در مشخصات فنی دستگاه به نوع کارت قابل استفاده اشاره می‌کنند. اما به عنوان یک قاعده کلی، هر دستگاه از انواع قبلی کارتهای SD پشتیبانی می‌کند. به عنوان مثال دستگاهی که قابلیت استفاده از کارت SDHC را دارد، از کارت SD نیز پشتیبانی می‌کند و دستگاهی که از کارت SDXC پشتیبانی می‌کند، قابلیت استفاده از SDHC و SD را نیز خواهد داشت.

کلاس‌های SD

کارت‌های SD از نظر سرعت به کلاس‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از کلاس 2 و 4 و 6 و 10  و … که هر کلاس، سرعت بیشتری نسبت به کلاس‌های قبلی دارد. کارت‌های حافظه SD و SDHC به صورت Full SD، miniSD و microSD و کارتهای حافظه SDXC به صورت Full SD و microSD تولید می‌شوند.

در مقاله کلاس در کارت حافظه مبحث کلاس کارت های حافظه را بطور کامل باز کرده ایم.

Micro SDHC چیست؟

کارتهای SD استاندارد حداکثر 2 گیگابایت است که مقدار کمی برای ذخیره اطلاعات است و نمی تواند نیازهای بزرگ ذخیره سازی داده را برآورده کند. فیلم ها و تصاویر با کیفیت بالا و همچنین افزایش سایز پرونده ها ، نیاز به فضای بیشتر فضای ذخیره سازی را برانگیخته است ، به همین دلیل استاندارد جدیدی از کارتهای SD به نام های (SDHC Secure Digital High Capacity Card) کارت ها توسط کنسرسیوم تولید کنندگان در سال 2006 معرفی شد. توسط کارتهای microSDHC با حافظه بالا که قادر به ذخیره هر مکانی بین 4 و 32 گیگابایت داده هستند ، جایگزین می شود. آنها به اندازه کارتهای SD استاندارد اما با ظرفیت ذخیره سازی گسترده تا 32 گیگابایت هستند. با این حال ، کارتهای microSDHC فقط با دستگاههای SDHC و بدون هیچ گونه سازگاری با دستگاههای SD استاندارد سازگار هستند.

کارتهای MicroSDHC نه تنها کارآمدترین و مقرون به صرفه ترین راه حل ذخیره سازی برای دستگاه های تلفن همراه بلکه آنها همچنین برای مقاومت در برابر سخت ترین شرایط طراحی شده اند تا بتوانید بدون توجه به آب و هوا ، از رسانه های تلفن همراه بهترین استفاده را ببرید. کارتهای micro SDHC بیشتر از یک حافظه قابل ارتقاء ، استانداردی برای ذخیره دیجیتال به ویژه با افزایش تقاضا برای برنامه های عکس محور و عکس محور مانند اینستاگرام ، فیس بوک ، اسنپ چت به همراه خدمات رسانه ای قابل بارگیری مانند نتفلیکس ، آمازون پرایم و غیره است. ذخیره سازی داده ها ضروری است. برای هر دستگاه تلفن همراه و با رشد داده های بصورت آفلاین ، ذخیره سازی بیشتر از یک اولویت به یک ضرورت تبدیل شده است. کارتهای Micro SDHC در چهار نوع ارائه می شوند – 4G ، 8GB ، 16GB و 32GB.

تفاوت SDHC با SDXC

تفاوت SDHC با SDXC

Micro SDXC چیست؟

کارتهای SDXC (کوتاه برای “ظرفیت امن eXtended Digital”) جدیدترین و پیشرفته ترین استاندارد برای راه حل های ذخیره بالا داده با ظرفیت بالا بر اساس مشخصات SDA 3.0 هستند. آنها نوعی کارت حافظه با کارایی بالا و دارای ظرفیت ذخیره سازی گسترده از 64 گیگابایت تا 2 ترابایت هستند. نیاز فزاینده به فیلم های 4K با کیفیت بسیار بالا و تصاویر HD و محتوای دیجیتالی آفلاین باعث افزایش ظرفیت ذخیره سازی شده است و اینجاست که کارتهای SDXC به تصویر می آیند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که عملکرد دستگاه های تلفن همراه شما را به حداکثر رسانده و حتی در برابر شرایط محیطی چالش برانگیز مقاومت کنند. آنها نه تنها ضد آب و ضد ضربه هستند بلکه ضد دما نیز دارند.

سرعت بسیار زیاد کارتهای SDXC باعث انتقال عکس و فیلم میان دستگاهها نسیم به علاوه با ظرفیت ذخیره سازی حداکثر 2 ترابایت می شود ، دیگر هرگز نگران از بین رفتن فضای خود نخواهید بود. با این وجود ، آنها از کارتهای SD استاندارد شما بسیار متفاوت هستند زیرا از سیستم فایل اختصاصی مایکروسافت به نام exFAT استفاده می کنند. آنها با دستگاههایی که فقط کارتهای SD یا دستگاههایی را پشتیبانی می کنند که فقط از کارتهای SDHC پشتیبانی می کنند ، به عقب سازگار نیستند. با این حال ، بیشتر دستگاه های ساخته شده پس از سال 2010 با کارتهای SDXC سازگار هستند. آنها از سرعت نوشتن تا 90 مگابیت در ثانیه و سرعت خواندن تا 100 مگابیت در ثانیه پشتیبانی می کنند که باعث صرفه جویی در زمان زیادی در هنگام انتقال تصاویر با وضوح بالا و فیلم های 4K UHD می شود.

تفاوت بین کارتهای حافظه SDHC و SDXC:

تفاوت اصلی بین این کارتها حداکثر و حداقل مقدار ممکن حافظه است. به طور خاص ، در کارتهای SDHC حداکثر 32 گیگابایت و برای کارتهای SDXC – 2 TB است. کارتهای SDHC و SDXC به ترتیب حداقل 4 گیگابایت و 64 گیگابایت حافظه دارند.
علاوه بر این ، کارت حافظه SDXC برخلاف SDHC ، دو استاندارد را به طور هم زمان مطابقت دارد. اگر این نکته را با جزئیات بیشتری در نظر بگیریم ، پس اگر کارت با استاندارد SDA 3.0 مطابقت دارد ، این توانایی را دارد که ظرفیت حافظه 64 گیگابایت و سرعت انتقال داده 90 مگابیت در ثانیه را فراهم کند. هرچه استاندارد بالاتر باشد ، عملکرد نیز بالاتر است. بنابراین ، استاندارد SDA 4.0 مقدار زیادی حافظه از جمله 2 ترابایت و سرعت بالای تبادل داده را در بین 300 مگابیت بر ثانیه.

این استانداردها سازگاری کارت با دستگاه را تعیین می کنند. به عنوان مثال ، یک کارت حافظه SDXC SDA 3.0 ممکن است با دستگاه هایی که کارتهای SDHC دارند مناسب باشد. با این حال ، کارت SDXC نسل چهارم دیگر برای چنین دستگاه هایی مناسب نیست. در مقابل ، دستگاه هایی که برای کار با SDXC طراحی شده اند ، با تمام کارتهای SDHC کاملاً تعامل دارند.

تفاوت دیگر این کارتها در این است گزینه قالب بندی. در این حالت ، کارتهای SDHC پایدارتر هستند. اگر SDHC در دستگاهی شکل بگیرد که برای کار با آن در نظر گرفته نشده باشد ، در حالت کار باقی می ماند. با این حال ، چنین عملی با SDXC منجر به فساد کامل آن خواهد شد.

یک تفاوت مهم:

یک تفاوت مهم و ، احتمالاً مهم ، سیستم پرونده ای کارتهای SDHC و SDXC است. به طور معمول ، فرمت اولیه در FAT32 قالب بندی می شود ، اما نسل جوان SDXC به طور استاندارد در exFAT فرمت شده است. مایکروسافت خالق این سیستم فایل است ، به همین دلیل یک سیستم عامل باز نمی تواند به راحتی با نصب کارت SDXC بدون نصب درایورهای اضافی کار کند. برای مثال: چنین سیستم عامل همه ویندوز از ویستا جوان تر هستند. با این حال ، استثنا Mac OS X 10.6.5 است ، در این سیستم سیستم فایل exFAT به همان روش FAT32 در نظر گرفته می شود. به همین دلیل است که هنگام انتخاب کارتهای حافظه ، باید در نظر بگیرید که با کدام سیستم عامل کار خواهید کرد.

تفاوت بین Micro SDHC و SDXC

SDHC مخفف “Secure Digital High Capacity” است و کارتهای microSDHC جانشین کارتهای microSD استاندارد هستند. آنها استاندارد راه حل ذخیره سازی رسانه های دیجیتال هستند. SDXC مخفف “Secure Digital eXtended ظرفیت” است و همانطور که از نام آن پیداست ، کارتهای حافظه فوق العاده بالا هستند که برای ذخیره مقدار زیادی از داده ها استفاده می شوند.

ذخیره سازی Micro SDHC و SDXC

Micro SDHC به اندازه کارتهای Micro SD معمولی با ظرفیت ذخیره سازی از 4 تا 32 گیگابایت است. Micro SDXC نسخه با ظرفیت بالاتر کارتهای SDHC با ظرفیت ذخیره سازی از 64 گیگابایت تا 2 ترابایت است.

سرعت Micro SDHC و SDXC

از نظر سرعت انتقال ، کارتهای micro SDXC تقریباً 13 برابر سریعتر از کارتهای micro SDHC استاندارد با حداکثر سرعت 300 MBPS هستند. از طرف دیگر کارتهای Micro SDHC می توانند حداکثر 10 مگابیت در ثانیه سرعت انتقال داده را بدست آورند. سرعت بهتر ، عملکرد بهتر است.

قالب پرونده در Micro SDHC و SDXC

کارتهای SDHC نوعی حافظه فلش هستند اما با کارتهای SD استاندارد بسیار متفاوت هستند و براساس مشخصات SDA 2.0 ساخته شده اند. قالب پرونده پیش فرض کارتهای میکرو SDHC FAT32 است و با دستگاه هایی که کارت SD می گیرند ، از نظر عقب سازگار نیستند. در مقابل ، کارتهای میکرو SDXC از قالب اختصاصی پرونده مایکروسافت به نام exFAT (جدول تمدید فایل گسترده) استفاده می کنند و بر اساس مشخصات SDA 3.0 هستند.

سازگاری Micro SDHC و SDXC

کارتهای Micro SDXC ممکن است سازگار با دستگاههای قدیمی باشد که بطور مشخص SDXC را پشتیبانی نمی کنند ، سازگار باشد ، اما بیشتر دستگاههای ساخته شده پس از سال 2010 با کارتهای SDXC سازگار هستند. دستگاهی که از SDXC پشتیبانی می کند با کارتهای SDHC و کارتهای SD استاندارد درست کار خواهد کرد. اما ، در مورد کارتهای micro SDHC اینگونه نیست.

فرمت کردن SDXC

به یاد داشته باشید که برای فرمت کردن SDXC حتما از دستگاهی که از SDXC پشتیبانی می‌کند استفاده نمایید. همچنین برای فرمت کردن SDXC با استفاده از کامپیوتر، ابتدا دستگاه Card Reader با قابلیت پشتیبانی از SDXC را تهیه کرده و درایور مربوط به آن را نصب نمایید، سپس با استفاده از نرم افزار SD Formatter 3.0 می‌توانید کارت حافظه خود را فرمت نمایید.

در صورتی که کارت SDXC را در کامپیوتر یا دستگاهی که قابلیت پشتیبانی از SDXC را ندارد قرار دهید، پیغامی مبنی بر نیاز به فرمت کردن کارت حافظه به شما نشان داده خواهد شد. هرگز کارت حافظه SDXC را در دستگاهی که از SDXC پشتیبانی نمی‌کند فرمت نکنید زیرا در این صورت علاوه بر از بین رفتن همه فایل‌ها و اطلاعات، کارت SDXC دیگر قابل استفاده در دستگاه‌های پشتیبان نخواهد بود چراکه با با سیستم فایل متفاوتی فرمت شده است.

تفاوت SDHC با SDXC

تفاوت SDHC با SDXC

چگونه کارت حافظه مناسب را انتخاب کنیم؟

اگر خودتان کارتهای حافظه SDHC و SDXC را درک نکردید ، پس هنگام خرید باید از فروشنده در این باره سؤال کنید. اگر یک متخصص واجد شرایط باشد ، آنها با جزئیات توضیح می دهند که چگونه و از کجا می توان از این کارت استفاده کرد. روش اثبات شده دیگر ، دید است. می توانید خود دستگاه را به فروشگاه بیاورید و کارت حافظه لازم را به همراه یک متخصص در آن جا تهیه کنید.

به عنوان یک نتیجه ، به حجم ، سازگاری کارت با سیستم عامل و کلاس آن توجه کنید. سپس فلش مموری مورد نیاز خود را دریافت خواهید کرد. من یک پیش زمینه کوتاه در مورد آنها خواهم نوشت تا بدانید SD ، SDHC ، SDXC چیست. اولین کارت حافظه در سال 2000 ظاهر شد و دارای نام SD بود ، در این زمان می توانید مقدار کمی از اطلاعات را ذخیره کنید. اکنون انواع بیشتری از کارتهای حافظه نیز وجود دارند که از نظر حجم ، اندازه و سایر عوامل متفاوت هستند.

در سه نوع محبوب ترین اندازه وجود دارد ، در زیر کارت حافظه با اندازه کامل ، MiniSD و MicroSD وجود دارد. همانطور که قبلاً فهمیدید ، این نوع SD است، اما ما در مورد انواع دیگر صحبت خواهیم کرد. علاوه بر این، اگر شما یک کارت MicroSD خریداری نکردید ، اما باید آن را به عنوان مثال به یک لپ تاپ وصل کنید ، می توانید از آداپتور مخصوص استفاده کنید. معمولاً با فلش مموری فروخته می شود.

در پایان برای تکمیل اطلاعات خود در زمینه انتخاب بهترین کارت حافظه در حین خرید، مقاله خرید کارت حافظه را نیز مطالعه کنید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به محتوا
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها